De Leergeldformule

Niet van toepassing

Bij Stichting Leergeld werken we met onze eigen unieke formule. Hieronder ziet u de verschillende stappen van onze formule.

 1. De aanvraag

  Een aanvraag doen is heel eenvoudig. Klik op ‘Doe een aanvraag’. Hier vult u naam, e-mailadres, telefoonnummer en huisadres in. Leergeld Best e.o. neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

 2. Huisbezoek

  Is het de eerste aanvraag van het gezin? Dan komt een vrijwilliger op afspraak bij u thuis en neemt de aanvraag met u door. Zo’n vrijwilliger is een tussenpersoon, een ‘intermediair’. De intermediair bespreekt de wensen van het kind voor wie de aanvraag is gedaan. U laat bewijzen zien van het totale gezinsinkomen. Als u dat wilt, kan de tussenpersoon u informeren over andere mogelijkheden en organisaties rond financiële hulp.

 3. Besluit

  De intermediair draagt uw verzoek over aan het kantoor van Leergeld. Op basis van de informatie beoordelen we of de aanvraag past binnen de regels en mogelijkheden. Het besluit over toekenning ligt bij de coördinator en/of het bestuur. We streven ernaar dat u binnen 2 weken een reactie ontvangt.
 4. Uitgifte

  Stichting Leergeld Best e.o. helpt in de vorm van een gift. Bij goedkeuring van de aanvraag gaat het geld rechtstreeks naar bijvoorbeeld de vereniging, school of rijwielhandelaar waar het kind dan terecht kan.

 5. Nazorg

  Na afhandeling van de aanvraag neemt Leergeld weer contact met u op om te informeren of de aanvraag naar wens is verlopen en/of we nog iets voor u kunnen betekenen.